Βραβεύτηκε η Synergy Real Estate!

Με ενθουσιασμό ανακοινώνουμε ότι η υποψηφιότητά μας βραβεύτηκε στην κατηγορία “Κοινωνική Συμβολή”, στα BOUSSIAS Responsible Business Awards, για την εκστρατεία μας με τίτλο “Η Στέγαση Είναι Δικαίωμα για Όλους”.

Ευχαριστούμε όλους όσοι πίστεψαν σε εμάς και βοήθησαν να επιτευχθεί αυτή η επιτυχία. Προσβλέπουμε σε πολλούς ακόμη σημαντικούς στόχους που θα πετύχουμε μαζί!

To βραβείο, που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχει μεγάλη σημασία για την εταιρεία μας. Κυρίως, επειδή η “Κοινωνική Προσφορά” μας αφορά εξαιρετικά πολύ, και κατά τη γνώμη μας, θα έπρεπε να αφορά όλους μας στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα από εμάς. Ένα βαθμό που εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε, βάσει προσωπικών κριτηρίων.

Ένα βραβείο λοιπόν, για μια καμπάνια που δεν φέρει την “ταμπέλα” κάποιας παγκόσμιας ημέρας αλλά αρμόζει σε κάθε, οποιαδήποτε ημέρα. Γιατί η ισοτιμία και δικαιοσύνη – στην προκειμένη όσον αφορά στη στέγαση – δεν πρέπει και δεν μπορεί να περιορίζεται σε “αγώνες” που αρχίζουν, διαρκούν, λήγουν σε ένα εικοσιτετράωρο ετησίως.

“Η Στέγαση Είναι Δικαίωμα Όλων”. Ο τίτλος της εκστρατείας που ξεκίνησε ως ιδέα, μελετήθηκε αρκετά, προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε με αγάπη και μεράκι και… λίγο ξενύχτι.

Και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ακόμη και εμείς οι ίδιοι που εν μέρει γνωρίζαμε ότι η ανισότητα και οι διακρίσεις υφίστανται και στον τομέα των κτηματικών, ξαφνιαστήκαμε δυσάρεστα από πολλά που μας εξιστόρησαν οι πέντε συνεντευξιαζόμενοί μας.

Πέντε ενεργοί, δημιουργικοί, μάχιμοι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν κάποιο είδος οπτικής, ακουστικής ή κινητικής αναπηρίας, και οι οποίοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή και αβίαστη ειλικρίνεια τους.

Και μας είπαν για το πόσο μεγάλη “πρόκληση” είναι να αποκτήσουν ή ακόμη περισσότερο, να ενοικιάσουν κατοικία στην Κύπρο. Για τις απορρίψεις και διακρίσεις που δέχονται από ιδιοκτήτες ακινήτων, επειδή είναι τυφλοί, κωφοί ή κάθονται σε αμαξίδιο.

Επειδή οι ιδιοκτήτες “φοβούνται” πώς δεν θα εισπράττουν το ενοίκιο αφού θεωρούν πως όταν έχεις κάποιου είδους αναπηρία, σίγουρα δεν έχεις εισοδήματα! Επειδή θα τους λερώνουν τους τοίχους που αναγκαστικά θα αγγίζουν με τα χέρια, αφού δεν βλέπουν! Επειδή το κωφό άτομο δεν θα ακούει όταν του χτυπάει το κουδούνι… Επειδή δεν θα μπορούν να “συνεννοηθούν” μεταξύ τους…

Αυτά, είναι ελάχιστα από όλα όσα παράλογα και ανυπόστατα ακούνε και βιώνουν καθημερινά στην χώρα μας, συνάνθρωποί μας με κάποιου είδους αναπηρία.

Και όσα μόλις διαβάσατε, είναι μόνο λίγα από εκείνα που μας εξιστόρησαν οι Αντρέας Αραβής, Μαρίνα Γεωργίου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, Μιχάλης Μουρούτης, Χρίστος Μισός, τους οποίους αληθινά, ευχαριστούμε!

Κάπου εδώ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία BOUSSIAS Cyprus και όλη την κριτική επιτροπή, που μας τίμησαν με αυτό το σημαντικό για εμάς βραβείο!

Το πρώτο βήμα έχει γίνει και δεν είναι άλλο από την ενημέρωση, η οποία ευχόμαστε να συνεχιστεί με την κοινοποίηση του συγκεκριμένου οπτικογραφημένου υλικού. Και μέσα από αυτή την ενημέρωση, ευχόμαστε να προκύψει η αφύπνιση συνειδήσεων και εν τέλει, η κινητοποίηση για αλλαγή νοοτροπιών και ανάληψη ευθυνών.

Όπως λέει και ο κ.Δημήτρης Λαμπριανίδης, ανάπηρο είναι το περιβάλλον που δημιουργούμε και όχι ο άνθρωπος.

Εάν θέλετε να δείτε και εσείς το βίντεο της καμπάνιας της Synergy Real Estate Cyprus, αφήνουμε το λινκ εδώ: https://youtu.be/bAM4CJVYf_M

Συνεντεύξεις/Επιμέλεια/Αρχισυνταξία: Νίκολα Καρατζιά

Κινηματογράφιση: Γιώργος Γαλάτης

Διερμηνεία Κυπριακής νοηματικής γλώσσας: Παναγιώτα Θεμιστοκλέους